Какво наричаме Художествен паркет

Килими или паркет? Това е дебат, който продължава от десетилетия. Докато килимът има своите предимства, като например да е евтин, по-тих и по-мек, той има и много недостатъци. Показва мръсотия и мръсотия и не трае дълго. Ето девет причини, поради които препоръчваме подова настилка от твърда дървесина за вашия дом.

Изкуство, занаят, тайнство. Многовековната история на Европа, творческите открития на знаменитите занаятчии и художници, шедъоврите на майсторите занаятчии и резбари, обзавеждането на царските дворци и т.н. И при това пълно отсъствие на сведения в литературата, опит, предаващ се от баща на син през поколения, от майстора на калфата, го правят реалност днес, и го превръщат в изкуство.

Той представлява рисунка върху пода от различни видове дървесина, включвайки дори екзотичните. Сложни мозаечни форми и орнаментални рисунки от няколко типа базови детайла. Изготвянето на елементи в художествената композиция става с висока точност чрез компютърно проектиране, позволяващо да се синтезира архитектурния план на обекта в оригинална рисунка, съчетаваща в себе си медальони, художествени и класически декори с фризови бордюри, очертания и разделения. Крайните проекти на художествените паркети в типови или индивидуални варианти се изготвят на основата на ескизи на художник-дизйнер с графични рисунки или акварели.

Цветовото взаимодействие с цветовете на стените, вратите и мебелите по съвпадение или по контраст, дублиране на пода с очертания на тавани и украси, повторение на елементите на колоните и други съществуващи елементи от рисунката на пода – това са само едни от малкото примери, които могат да се дадат за равноправното участие на пода в общото естетическо интериорно решение.

В просторната дневна, старата стая, в хола или дори коридора художественият паркет може да бъде доминант. Тогава интериорът се подчинява на красотата и на паркетния под. Даже в съчетание с живопис, антиквариат и старинен порцелан, художественият паркет не губи своята оригиналност, привлича със своето великолепие и естественост. Артистико продължава със своите традиции в изпълнението на художествения паркет, работейки с композициите на своите велики предшественици и със собствени индивидуални проекти за подове. Художественото пано изработено от Артистико е красота, хармония и разкош във Вашия дом.