Ръководство за различните видове

дървени подови настилки

Под от дърво означава едно – Възможностите са неограничени. Дървесина, структура, размер, селекция, форма, фаска, цвят, вид лак, фабрично готово или на място. Всички тези променливи биха затруднили всеки навлизащ в света на естествения паркет. Но ние сме тук да ви покажем вариантите, да ви спестим главоболия и да ви помогне сами да решите кой вид паркет е най-подходящ за вашия дом

ФАБРИЧНО ЛАКИРАНИ ИЛИ ЛАКИРАНЕ НА ОБЕКТА
Когато разглеждаме до къде се простират възможностите и ограниченяита на настилките от естествена дървесина трябва да засегнем темата за фабричното лакиране и завършването на място. Нека да разгледаме разликата между двете.

ЛАКИРАНЕ НА ОБЕКТА
Artistico предлага нелакирани паркети и дюшемета, които ви позволяват да постигнете персонализиран вид и още по добра защита на вашия под. При този вариант финната обработка като фугиране, шлайфане и лакиране се извършват след като паркета е монтиран. 

1. С фаска или без.

При лакиране на обекта имате възможност да изберете дали паркета ви да изглежда като едно парче дърво или всяка отделна дъска да се откроява с помощта на фаската.

2. По добра защита

Другото предимство на лакирането след монтажа е по-добрата защита на паркета поради възможността на лака да обхване всички дъски заедно вместо да прекъсва между всяка дъска.

3. Масло или Лак. Мат или Гланц.

При завършване на обекта имате право на избор между натуралния ефект на маслото и плътния слой на лака както и между матова или по лъскава визия.

4. Подово отопление

Лакрането на обекта и паркетът без фаска са несъвместими с подово отопление.

ФАБРИЧНО ЗАВЪРШВАНЕ

1. Фабрично готовите паркети и дюшемета се доставят вече шлайфани и запечатани.

Паркета е готов за монтаж и не изисква допълнителна работа. Това означава, че няма да се налага да чакате лака или маслото да изсъхнат.

Важно е да се отбележи, че готовите подови настилки от твърда дървесина се предлагат в голямо разнообразие от видове дървесина, ширини на дъските, петна и покрития, за да съответстват на стила на вашия дом. Готовите подови настилки също могат да се доставят на множество платформи, като това може да включва твърд материал или инженерни материали.