Художествен паркет – най-доброто от дърво под слънцето.

Артистико Лукс – Симфония от цветове и форми 

Художествения паркет от серията Артистико Лукс е паркет от друго измерение. Измерение на екзотични дървесини, благородни метали и скъпоценни камъни. Най-добрите материали съчетани в неповторим дървесен шедьовър

Невиждано разнообразие

Индивидуален проект с до 4 вида камък и дърво

В духа на най-старите европейски дворци

Заинтригувани ли сте от Художествените ни паркети?

Свържете се с нас в долната част на страницата за повече информация или незадължаваща оферта.

Фигурално Пано – Художестен паркет от геометрични форми

Розетка – Централен елемент за естествен паркет

Фриз – Декоративна ивица паркет

Какво е Художествен паркет?

Изкуство, занаят, тайнство. Многовековната история на Европа, творческите открития на знаменитите занаятчии и художници, шедъоврите на майсторите занаятчии и резбари, обзавеждането на царските дворци и т.н. И при това пълно отсъствие на сведения в литературата, опит, предаващ се от баща на син през поколения, от майстора на калфата, го правят реалност днес, и го превръщат в изкуство.

Той представлява рисунка върху пода от различни видове дървесина, включвайки дори екзотичните. Сложни мозаечни форми и орнаментални рисунки от няколко типа базови детайла. Изготвянето на елементи в художествената композиция става с висока точност чрез компютърно проектиране, позволяващо да се синтезира архитектурния план на обекта в оригинална рисунка, съчетаваща в себе си медальони, художествени и класически декори с фризови бордюри, очертания и разделения. Крайните проекти на художествените паркети в типови или индивидуални варианти се изготвят на основата на ескизи на художник-дизйнер с графични рисунки или акварели.

Цветовото взаимодействие с цветовете на стените, вратите и мебелите по съвпадение или по контраст, дублиране на пода с очертания на тавани и украси, повторение на елементите на колоните и други съществуващи елементи от рисунката на пода – това са само едни от малкото примери, които могат да се дадат за равноправното участие на пода в общото естетическо интериорно решение.

В просторната дневна, старата стая, в хола или дори коридора художественият паркет може да бъде доминант. Тогава интериорът се подчинява на красотата и на паркетния под. Даже в съчетание с живопис, антиквариат и старинен порцелан, художественият паркет не губи своята оригиналност, привлича със своето великолепие и естественост. Артистико продължава със своите традиции в изпълнението на художествения паркет, работейки с композициите на своите велики предшественици и със собствени индивидуални проекти за подове. Художественото пано изработено от Артистико е красота, хармония и разкош във Вашия дом.

Композиция художествен паркет - фигурално пано Надежда с розетка Надежда изработени от дъб, ясен, венге и орех

Защо Художествен паркет от Артистико.

Дървото е завинаги. Ето защо избирате своя художествен паркет от опитен специалист. Артистико е Българска фирма производител, специализирана в традиционен и художествен паркет, изработен от устойчив и неразрушим Европейски дъб и екзотични дървесини.

Заинтригувани ли сте от нашите Художествени Паркети?

Моля попълнете вашите данни и ще се свържем с вас възможно най-скоро!

2 + 1 =

С какво друго можем да сме полезни?

Запознайте се с пълния ни диапазон от продукти и услуги за вашия дом в главния ни офис в с. Труд

Дъбов Дървен Материал за паркет
За Нашето Производство

Нашата история и мисия и вярвания

Интериорни Врати

И още много продукти от Артистико